друкувати


Івано-Франківські рятувальники очистили від наносів опори нафтогону «Дрогобич - Калуш»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-14 12:30:33

Дещо незвичну справу довелося нещодавно виконувати водолазам Івано-Франківського координаційного річкового аварійно-рятувального центру.

На прохання калуських хіміків вони потягом кількох днів очищали від сміття опори нафтопроводу «Дрогобич - Калуш» в місці перетину річки Стрий, поблизу села Семигін. «Нафтопровід, - розповідає «Експресу» начальник Центру Микола Галько, - має в даному місці 7 опор. Під час цьогорічних повеней велика вода нанесла на них купи сміття: гілки, колоди, коріння тощо. Величезні наноси створюють додаткові перепони вільному протіканню води і вода починає підмивати опори. Відтак, дві опори нафтогону попросту провисли і обслуговуючому персоналу довелося ослабляти муфти кріплення, щоб уникнути руйнування трубопроводу і виливу нафти в річку».

Відповідно до укладеної з підприємствами хімічної промисловості угоди, водолази обстежили гідротехнічну споруду і повністю очистили всі опори нафтопроводу від наносів і дали рекомендації, які саме опори потребують підсипання. «Люди працювали у воді, - продовжує пан Галько, - зі спеціальним обладнанням: лебідкою, талею. Робота, яку доводилось виконувати водолазам Степану Дрібку, Василю Стефінку, Богдану Утриску та іншим, була важкою. Колоди і корені сягали досить значних розмірів. Скажімо, одна з колод, яка мала близько 80 сантиметрів в діаметрі, близько 8 метрів в довжину та десь зо 3 метри в корінні, навіть порвала сталевий трос».

Зі слів керівника Центру, якщо власники нафто- і газогонів йдуть зацікавлені у співпраці з рятувальниками і уклали з ними договір про обстеження і очистку належних їм гідротехнічних споруд, то ситуація з мостами області є майже катастрофічною. «Сьогодні, - зазначає головний водолаз області, - негайного очищення потребують 34 мости області. Власне, через наноси і підмивання свого часу впали мости в приміських селах Драгомирчани, Черніїв. Ми звертались з пропозиціями співпраці до Облавтодору, проте їх керівництво лише розводило руками і відмовлялось укладати договір з мотивів відсутності коштів. Робити це власними силами ми також не можемо, оскільки відповідні кошти в наш бюджет не закладаються».

Як стверджує М.Галько, він піднімав дане питання на засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проте позитивного результату наразі немає.

Автор: Сергій БІЛИЙ