друкувати


Святкування Покрови Пресвятої Богородиці та 68-ої річниці УПА у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-13 04:55:44

Завтра свідома частина українського суспільства відзначатиме Покрову Пресвятої Богородиці, а заразом 68-у річницю створення Української повстанської армії та День козацтва.

Святкування розпочалися заздалегідь. Упродовж тижня освітяни організували низку заходів в освітніх закладах міста. Так, відбулися конкурс патріотичної пісні до Дня УПА (перше місце розділили між собою СШ №1 та ЗОШ №8) та огляд-конкурс стройової пісні і строю серед навчальних закладів (найкращою була ЗОШ №8).

Також на базі ДЮСШ №1 триває першість міста з футболу серед школярів.

День Покрови для громади традиційно розпочнеться молебнем біля статуї Богородиці на бульварі Лесі Українки, вшануванням пам'яті героїв під час панахиди біля стрілецької могили та продовжиться урочистостями та концертом у Народному домі.

На виховних годинах та вечорах пам'яті УПА зі школярами спогадами поділяться ветерани визвольних змагань.

На базі ЗОШ №8 відбудеться дитячо-юнацька військово-спортивна гра “Джура”. Для малюків 1-2-их класів також організовані свята українського козацтва із традиційними посвятами дітлашні у козачата.

Наприкінці дня відбудеться факельна хода до ратуші, де охочі продовжити святкування зігріються біля ватри та на дискотеці, яку організовує для молоді міська рада.

Автор: Віта БОЙЧУК