друкувати


В Коломиї святкуватимуть 68-річницю створення Української Повстанської Армії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-13 05:30:51

З метою належного відзначення 68-ої річниці створення Української Повстанської Армії в Коломиї міський голова Овчаренко Ю.І. видав розпорядження. Згідно цього затверджено склад організаційного комітету з підготовки та відзначення у місті цього свята, а також затверджено план заходів.

Ними передбачено відправити богослужіння у храмах міста. Огляд-конкурс стройової пісні на стадіоні “Юність” (організовує відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради), залучивши до нього студентів вищих навчальних закладів міста. Біля статуї Діви Марії, що на бульварі Лесі Українки буде відправлено молебень, який проведуть священники Коломийсько-Чернівецької та Коломийсько-Косівської єпархій.

О 13.00 год в МБК “Народний Дім” відбудеться міськрайонна святкова академія, в якій візьмуть участь міський голова Овчаренко Ю.І., голова Коломийської районної державної адміністрації Негрич М.М, голова Коломийської районної ради Неміш Д.В. Планується вручення Відзнаки міського голови члену ради Коломийського відділення об'єднання ветеранів Бабинюку Петру Васильовичу, який зберіг перший синьо-жовтий стяг, піднятий у селі Воскресинці, Коломийського району, а також нагородження Почесними грамотами голови Коломийської РДА голови Коломийської станиці міськрайонного Братства ОУН-УПА Симчича Мирослава Васильовича, керівника хору Братства ОУН-УПА Маївської Марії Михайлівни, а також інших активістів Братства ОУН -УПА.

У фестивалі стрілецько-повстанської пісні візьмуть участь студенти та школярі навчальних закладів міста, нагороди яким підготувала міська організація “Нашої України”.

Найбільш масовим передбачається велопробіг молоді до пам'ятника Степанові Бандері, який організовує директор станції юних туристів Вінтонюк Павло Петрович разом з міською організацією Конгресу Українських націоналістів.

На закінчення святкування величного свята відбудеться молодіжний смолоскипний похід молоді по проспекту Чорновола до площі Відродження і перед міською ратушею відбудеться коротке віче і запалає Повстанська ватра пам'яті, а також українська молодіжна дискотека.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради