друкувати


У Коломиї приховують справжню кількість виборців?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-11 06:49:13

Щоб отримати в Коломийській територіальній виборчій комісії відповідь на просте питання: «Скільки виборців нараховується в місті?», представники ГМ ОПОРА витратили немало часу й зусиль.

8 жовтня у тервиборчкомі повідомили, що кількість виборців у Коломиї становить 38 тисяч. Засумнівавшись у почутому, представниця ОПОРИ вирішила наступного дня перевірити озвучену цифру. Однак їй відмовили у наданні потрібної інформації. Те ж саме повторилося й через день: у комісії заявили, начебто даних з центру реєстрації виборців ще немає, отож вони нічого не можуть сказати. Порадили прийти 10 жовтня. Проте й тоді даних, за словами членів комісії, ще не було.

Але пізніше стало відомо, у Коломиї нараховується, згідно з реєстром, 46 тисяч виборців, тобто на 8 тисяч більше, ніж заявлено ТВК! Наскільки відповідає дійсності ця цифра – важко сказати. Особливо, якщо взяти до уваги, що реєстр коломийських виборців доволі приблизний.

Спостерігачі ОПОРИ будуть надалі з’ясовувати, чи пов’язані розбіжності у кількості виборців з можливими фальсифікаціями у день голосування.

За детальнішою інформацією звертайтеся до координатора кампанії громадського спостереження у Івано-Франківській області:

Іван Маруняк
Тел.: 097 729 07 09, 063 628 67 68

E-mail: i.marunyak@opora.org.ua