друкувати


На один мандат депутата Івано-Франківської міськради претендують близько 20-ти бажаючих

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-11 10:45:18

На один мандат депутата міськради претендують близько 20-ти бажаючих. Загалом членами ради мають намір стати майже 1200 іванофранківців.

Половина з них балотуватиметься на мажоритарних округах, решта — по списках партій. Натомість мером виявили бажання стати 19 кандидатів. Міська виборча комісія звершила прийом документів 6 жовтня. Ще два дні члени МВК прийматимуть уточнені дані про бажаючих стати депутатом чи міським головою.

Адже помилок у документах кандидатів, стверджують у міській виборчій комісії — дуже багато. Нагадаємо, бажаючі стати депутатом та міським головою мають право вести агітацію з моменту їх офіційної реєстрації у виборчій комісії. Однак спостерігачі вже заявляють про фальстарт виборчих перегонів. Більшість з фаворитів вже давно активно переконують іванофранківців 31 жовтня проголосувати саме за їхню кандидатуру. Однак ніхто таких політиків не карає. Скаржитись про нечесну агітацію може будь-який мешканець міста. Аби зняти кандидата з перегонів за порушення кампанії, згідно законодавства, вистачить двох попереджень з міської виборчої комісії.

Джерело: Радіо «Західний полюс»