друкувати


В Косівському районі виявлено 205 неоформлених найманих працівників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-07 05:15:27

Протягом 9-ми місяців 2010 року працівниками державної податкової інспекції в Косівському районі проведено 21 рейдову перевірку з питань легалізації найманої праці.

В результаті виявлено 205 неоформлених найманих працівників, по 185 з яких передано матеріали до інших контролюючих органів, та 196  - залучено до державної реєстрації.

Державна податкова інспекція в Косівському районі нагадує, що людина, не оформлена належним чином на роботі та отримавши заробітну плату в «конверті», сама себе позбавляє всіх соціальних пільг та допомоги, виплати лікарняних у разі захворювання та державних гарантій при виході на пенсію.

Шановні підприємці, державна податкова інспекція в Косівському районі наполягає на укладенню з найманими працівниками трудових угод. Таким чином ви забезпечуєте їм соціальну захищеність у майбутньому, а до бюджету поступить податок з доходів найманих працівників. Крім того, за використання нелегальної найманої праці чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді виплати штрафу або призначення виправних робіт. До того ж, підприємці, які порушили трудове законодавство, повинні повернути державі всю допущену ними заборгованість, а людину працевлаштувати.

Джерело: ДПІ в Косівському районі