друкувати


18-річний мешканець Калуша відбирав гроші в учнів профтехучилища

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-07 05:45:49

18-річний мешканець Калуша, який нещодавно потрапив у поле зору працівників міліції, торік закінчив профтехучилище.

Влаштувався на роботу на місцеве підприємство з виготовлення керамічних виробів. Утім, довго парубок на посаді різноробочого не втримався, оскільки був звільнений за те, що його запідозрили у скоєнні крадіжок. З того часу проблемою працевлаштування молодик не переймався, натомість знайшов інший спосіб заробітку, який підпадає під ознаки кримінально-караного діяння – вимагання.

Як виявилося, потенційних жертв калушанин обирав серед учнів профтехучилища, в якому раніше навчався сам. В ході проведення перевірки співробітники міліції встановили причетність фігуранта кримінальної справи до скоєння двох фактів вимагання грошей в юнаків. Приміром, в одному випадку зловмисник, погрожуючи потерпілому фізичною розправою та застосовуючи методи психологічного впливу, відібрав 600 гривень, а в іншому його злочинним здобутком стали 400 гривень. Також задокументовано причетність молодого здирника до вимагання тисячі гривень у 20-річного мешканця райцентру.

Варто зауважити, що чинним Кримінальним кодексом України за скоєння вимагання передбачено покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі строком на п’ять років.

Автор: Оля КОВАЛЕНКО, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області