друкувати


На Прикарпатті 70-річного жителя райцентру підозрюють у збуті підроблених купюр

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-07 05:00:32

Кілька днів тому в Коломийський райвідділ міліції зателефонувала місцева жителька і повідомила про те, що з нею щойно розрахувалися за покупку фальшивими грошима.

Заявниця, котра працює продавцем на міському ринку, розповіла, що один з покупців розплатився за придбані продукти підробленою 100-гривневою купюрою. Жінка виявила фальшивку не відразу, але коли зрозуміла, що їй підсунули не справжні гроші, відразу ж зателефонувала в міліцію.

Правоохоронці негайно відреагували на отримане повідомлення і вже невдовзі розшукували серед покупців на ринку літнього чоловіка, якого описала потерпіла продавчиня. Така обопільна оперативність посприяла розкриттю злочину за “гарячими слідами”. Міліціонери за кільканадцять хвилин затримали 70-річного жителя райцентру, підозрюваного у збуті фальшивки. Його упізнала не лише заявниця. Виявилося, що цей чоловік того ж дня намагався придбати якийсь крам за підроблені гроші й у інших продавців, але ті викривали його та радили більше нікому не пропонувати фальшивої сотки.

За словами затриманого коломиянина, він ще раніше знайшов загублений кимось гаманець. У ньому було кілька купюр номіналом 100, 50 та 20 гривень. Знайдені гроші пенсіонер майже відразу почав витрачати. Тоді й з’ясувалося, що 100-гривнева банкнота є фальшивою. Після кількох невдалих спроб збути її у крамницях чоловік пішов з нею на ринок. Тут пильні продавці також відмовлялися приймати несправжні гроші, аж поки у рибному відділі йому не відпустили 2 кілограми копченої риби.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом збуту підроблених грошей.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області