друкувати


Відбулася XV Міжнародна Проща Вервиці за єдність Церкви

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-05 12:30:08

2-3 жовтня в с.Погоня Тисменицького району відбулася XV Міжнародна Проща Вервиці за єдність Церкви. Участь у прощі взяли делегації з Франції, Польщі, Німеччини, Італії, а також наступних областей України: Донецької, Одеської, Київської, Тернопільської, Черкаської, Львівської та Івано-Франківської.

3 жовтня даний захід завершився урочистою Архієрейською Літургією, яку відслужили правлячий Архієрей Івано-Франківської Єпархії Кир Володимир Війтишин, Єпископ-Емерит Софрон Мудрий, ЧСВВ ректор Івано-Франківської Теологічної Академії та духовенство УГКЦ різних країн світу.

На завершення прощі настоятель Свято-Успенського монастиря Чину святого Василія Великого о. Никодим Гуралюк склав подяку владі за участь в організації та проведенні прощі.

Довідка: Жовтень - місяць вервиці. Як знаємо, місяць жовтень в Католицькій Церкві особливим чином присвячений молитві на вервиці. Проказуючи приватно чи спільно, у храмах чи домівках, а чи й у інших місцях цю молитву, у роздумуваннях заглиблюємося у таїнства воплочення, життя, страждання і славного Воскресіння Господа Ісуса Христа, а поряд із ним – в історію Пресвятої Діви Марії, Його Матері, Яка Його супроводжує завжди й усюди. Місяць жовтень – це також час проведення Міжнародної Прощі Вервиці за єдність Церкви, що вже протягом п’ятнадцяти років збирає побожних вірних у різних відпустових Марійських місцях України та сусідніх держав. Проща вервиці – це духовний захід, який має на меті розбудити в людях глибоку та щиру віру в Бога, довір'я до заступництва Пресвятої Богородиці, а також – впевненість у силі молитви, витривалої та терпеливої молитви, якої так легко можна навчитися, молячись на вервиці.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА