друкувати


На Закарпатті відбувся гастрольний тур коломийського театру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-05 12:00:31

Минулого тижня Закарпаття з гастролями відвідав Коломийський Академічний обласний український драматичний театр ім. Івана Озаркевича.

Найстаріший театр на західноукраїнських землях (заснований ще в 1848 році) привіз із собою одні з найкращих своїх робіт: містерію "Вій" М.Гоголя, трагедію "Boa constrictor" І.Франка, комедію "Сватання на Гончарівці" Г.Квітки-Основ'яненка та музичну казку для дітей "По щучому велінню" М.Кропивницького.

Гастрольний тур проліг через два міста області: Ужгород та Мукачево. Ужгородські  любителі театрального мистецтва вперше мали змогу оцінити гру коломийських акторів. В столиці краю театр показав дві  вистави - "Вій" та "Boa constrictor". Остання є дипломною роботою молодого режисера Максима Голенка, якою Коломийський драматичний не так давно відкривав Міжнародний театральний фестиваль у Херсоні.

Мукачівський  глядач більш ознайомлений з репертуаром коломийців. На IX Міжнародному фестивалі етнічних театрів національних меншин України, країн СНД та Карпатського єврорегіону "Етно-Діа-Сфера", який проходить у місті над Латорицею, вони стали лауреатом з виставою "Вій". Тому тепер артисти привезли до Мукачева три роботи - "Boa constrictor", "Сватання на Гончарівці" та  "По щучому велінню".

Нагадаємо, що театр є лауреатом не тільки численних українських, але і світових театральних фестивалів.  Нині у його репертуарі налічується зо три десятки вистав за творами українських класиків, 15 із них - дитячі.

Автор: Оксана ЧУЖА
Джерело: Закарпаття онлайн