друкувати


В Івано-Франківську відбулися перші ярмарки «Золота осінь - 2010»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-04 12:30:42

Відповідно до розпорядження Івано-Франківської облдержадміністрації від 28.09.2010 р. №661 2 жовтня в обласному центрі відбулися перші ярмарки «Золота осінь - 2010», на яких населення мало змогу придбати продовольчі товари безпосередньо від виробників.

Найбільш людними були ринки на вулицях Стуса і Хоткевича, де представлено широкий асортимент продукції: від круп і м’ясних виробів до меду та риби. Для дачників і городників снятинські садівники привезли саджанці плодових дерев і кущів, а лісгоспи – декоративні рослини.

Найдешевше борошно пропонувало ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» - від 2,50 грн. за 1 кг., а яйця курячі – 0,64 грн за 1 шт. від виробника ЗАТ «Авангард». Буряк столовий (3,00 грн/кг) був найдешевшим на вул. Стуса, вул.К.Данила та вул.Хоткевича. Морква (2,40 грн/ кг) - на вул. Стуса, картопля (3,50 - 4,00 грн/кг) - на вул. Стуса, цибуля (4,00 грн/кг ) - на вул.Стуса. Цукор заводи Тернопілля пропонували від 7,90 грн за кілограм на ярмарку по вул.Дорошенка.

Мало було представлено виробників молочної продукції. Лише біля лотків Богородчанського молокозаводу йшла жвава торгівля, а інші молокозаводи свою продукцію не пропонували.

Із рибного асортименту найбільший попит був на короп свіжий і товстолоб. Ціни на них були на 20% нижчими, ніж у спеціалізованих магазинах.

Таких же доступних цін і ще ширшого асортименту продукції очікуємо від наступних суботніх ярмарків.

Зауважимо, що ціни на ярмарках були не тільки значно нижчими від цін у роздрібній торгівлі, а й суттєво вплинули на ціни на центральному ринку обласного центру. Отже, спрацювала проста істина – товар треба продати не тільки вигідно, а й вчасно. Інакше купуватимемо картоплю з Єгипту та Ізраїлю, моркву і буряк – з Польщі, а наші виробники й далі нарікатимуть на низькі ціни на свою продукцію.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА