друкувати


Педагоги Коломийщини – найуспішніші в області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-04 09:15:52

3 жовтня працівники освіти відзначають професійне свято – День працівників освіти, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті. Кожен з нас згадує свого Вчителя – того, котрий долучив до книги, запалив іскорку знань, був старшим другом і порадником, кому ми зобов’язані своїми життєвими професійними перемогами.

У Коломийському районі освіта знаходиться на дуже високому рівні. Усі загальноосвітні школи, дошкільні навчальні заклади та позашкільні установи готові до нового навчального року. Зроблено капітальні та поточні ремонти приміщень, опалення, спортзалів, санвузлів. Придбано підручники, інвентар, сучасну техніку. Виконано роботи по заміні віконних та дверних блоків на теплозберігаючі. Відкрито спортивні майданчики у П’ядиках, Турці, Малому Гвіздці, Іванівцях. Капітально відремонтовано їдальню у Ліснослобідській школі.

Гордістю Коломийщини є навчальні заклади у Нижньому Вербіжі та Спасі, аналогів яких нема в івано-Франківській області, а також педагоги й учні, визнані переможцями на обласних і Всеукраїнських олімпіадах. Тож цьогоріч до початку нового навчального року Нижньовербізьку і Спаську школи відвідали голови райдержадміністрацій, начальники відділів освіти, директори шкіл та сільські голови з метою ознайомлення та обміном досвідом.

1 жовтня 2010 року в Народному домі м.Коломиї відбулися святкові урочистості з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти України. Педагогічних працівників вітала районна влада: голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Дмитро Неміш, начальник відділу освіти райдержадміністрації Мирослав Бодейчук.

"Багато свят є у календарі, але саме освітянське зачіпає кожну родину, кожну домівку, бо веде у світ цікавого кожну дитину", - звернувся до запрошених району Мирослав Бодейчук. Він висловив вдячність всім педагогам Коломийщини за працю, недоспані ночі, зауваживши, що великої вдячності заслуговує районна влада, адже всі прийшли на святкування з хорошим настроєм: в кожній школі тепло і затишно.

Щирі слова було адресовано педагогам від Михайла Негрича. "Ви сумлінно виконуєте свій професійний обов’язок, за що всім освітянам району глибока вдячність і шана, - наголосив він. З нагоди вашого професійного свята прийміть щирі вітання від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка". Він висловив впевненість, що вчителі й надалі прикладатимуть зусиль для утвердження заможної України, побажав здоров’я, благополуччя, творчого неспокою, невичерпної енергії та Божого благословення.

Педагогам на сцені в урочистій атмосфері вручили Почесні грамоти Міністерства освіти і науки, обласного управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації, районної державної адміністрації та районної ради за сумлінну працю, ефективне впровадження інноваційних технологій, значний особистий внесок у справу навчання і виховання учнівської молоді та з нагоди Дня працівника освіти України. Велика вдячність завідуючим дитячими дошкільними закладами. Серед них заслуговують честі Нижньовербізький, Матєївецький, Коршівський дошкільні заклад за зайняте перше місце у огляді-конкурсі "Кращий навчальний заклад 2010-2011 навчальні роки". Також було присвоєно друге і третє місця. Їм вручено грамоти і грошові заохочення.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА