друкувати


У прикарпатській міліції запрацювала Інформаційна рада

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-01 05:20:05

В УМВС України в Івано-Франківській області відбулося організаційне засідання Інформаційної ради – дорадчо-консультативного органу, який на громадських засадах здійснюватиме інформаційну політику у сфері формування об’єктивної, неупередженої громадської думки про діяльність міліції краю, підвищення престижу міліцейської служби.

Власне, Інформаційна рада УМВС в області була створена наприкінці липня. Відтоді робочою групою було вироблено основні принципи діяльності Ради, затверджено Положення, функції та права членів дорадчо-консультативного органу.

Персональний склад Інформаційної ради сформовано за згодою керівників та журналістів регіональних засобів масової інформації, які мають досвід у висвітленні питань правоохоронної тематики, користуються авторитетом у журналістському колі.

Інформаційну раду очолив Іван Ципердюк – генеральний директор Івано-Франківської облдержтелерадіокомпанії, співголовою дорадчо-консультативного органу є начальник УМВС в області генерал-майор міліції Василь Варцаба.

На установчому засіданні члени Інформаційної ради УМВС в області обговорили різноманітні питання, які тією чи іншою мірою стосуються діяльності міліції в забезпеченні прав та інтересів громадян, йшлося про інформаційне наповнення заходів з правового виховання населення, забезпечення прав журналістів під час виконання ними професійних обов’язків.

Основною формою роботи Інформаційної ради будуть планові засідання, а для розгляду невідкладних питань голова ради має право ініціювати позачергові засідання.

Джерело: CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області