друкувати


До Львова приїде найкращий блюз-гітарист сучасності Мелвін Тейлор

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-01 09:30:53

У Львові Мелвін Тейлор даватиме концерт та майстер-класи для музикантів.

  • Концерт відбудеться 5 жовтня у Національному театрі ім. М.Заньковецької, початок о 19:00.

  • Майстер-класи Мелвіна Тейлора відбудуться на «Дзизі» 4 жовтня о 17.00 у місці зібрань «JazzClub.Lviv» арт-кав’ярні «Квартира 35» ( вул. Вірменська, 35. 2-ий поверх). Запрошуються всі охочі музиканти, що мають досвід в блюзовій чи джазовій музиці. Зголоситися до участі можна тут dzygajazz@gmail.com

Концерт та майстер-класи Мелвіна Тейлора здійснюються за інформаційної підтримки МО «Дзиґа».

Мелвін Тейлор - відомий американський гітарист і вокаліст із Чикаго, визнаної «столиці блюзу».

Тейлор - не просто представник чиказького блюзу в традиційному його розумінні.

Він виробив власний стиль гри на гітарі, в якому неймовірним чином поєднуються вибухова техніка легендарного Джімі Хендрікса (Jimi Hendrix) з витонченою легкістю джазової манери Уеса Монтгомері (Wes Montgomery).

Мелвін Тейлор грав на одній сцені з такими легендарними музикантами, як Бібі Кінг (BB King), Бадді Гай (Buddy Guy), Джордж Бенсон (George Benson) і Карлос Сантана (Carlos Santana).

Ведучий концерту - Олексій Коган.

Вартість квитків від 50 до 350 грн.

Квитки можна придбати в касах театру (щодня з 11:00 до 18:00, обідня перерва з 14:00 до 15:00) або через систему kvytky.ua

Довідки за телефоном: (067) 67 244 97.

Контакт для преси: Юлія Канюка y.kanyuka@promovski.com (організатор львівського концерту)

Про Мелвіна: Мелвін Тейлор почав грати на гітарі в 6 років, а в 15 у нього вже була своя група - The Transistors. Коли на початку 80-х знаменитий піаніст Пайнтоп Перкінс (Pinetop Perkins) шукав гітариста в свою групу для гастролей у Європі, його погляд упав на молодого Тейлора. У результаті Тейлор відіграв з Legendary Blues Band цілий рік і настільки сподобався в Європі, що деякі клуби заочно запросили його знову виступити вже з його власною групою.

Тейлор - це не просто представник чиказького блюзу в традиційному його розумінні. Мелвін Тейлор виробив свій власний стиль гри на гітарі, в якому неймовірним чином поєднуються вибухова техніка легендарного Джимі Хендрікса (Jimi Hendrix) з витонченістю джазової манери Уеса Монтгомері (Wes Montgomery). Мелвін Тейлор грав на одній сцені з такими легендарними музикантами, як БіБі Кінг (BB King), Бадді Гай (Buddy Guy), Джордж Бенсон (George Benson) і Карлос Сантана (Carlos Santana).

«В арсенал Тейлора входять швидкість, яка збиває з пантелику, спекотна wah-wah pedal, різноманітність тонів, які перескакують від рокоту до верещання, ноти вигинаються так драматично, що його гітара звучить, наче її нудить. Тейлор успішний, тому що він - віртуоз, який розсуває межі своїх власних можливостей », - писав про музиканта Living Blues Magazine. Музичний журнал Rolling Stone назвав Мелвіна «новатором, який вміло змішує джазові акорди і рок-впливи у своєму електричному блюзі».

На рахунку Тейлора 6 сольних альбомів, два з яких записані у Франції, чотири - в Сполучених Штатах. Останній диск «Rendezvous With the Blues» датується 2004-м роком. В даний час гітарист працює в студії над новим матеріалом, а також багато гастролює по світу. На концертах українського туру Melvin Taylor Blues Band представить публіці найкращі свої композиції. Разом з Мелвіном Україну відвідають американські музиканти: піаніст Бернелл Андерсон (Bernell Anderson), басист Джонні Бенні (Johnnie Bennie) і барабанщик Дарвонт Мюррей (Darvonte Murray).