друкувати


Опільські майстрині провели майстер-клас з вишивки та бісероплетіння

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-30 11:30:51

28 вересня на базі приватної садиби “Бринець” в селі Залип’я Рогатинського району з нагоди Дня туризму в Україні відбувся “Майстер-клас від опільських майстринь”, на якому свої вироби презентували три майстрині декоративно-ужиткового мистецтва:

Оксана Гривнак – майстриня опільської стародавньої вишивки, учасниця обласних та міжнародних фестивалів та виставок. Свої вироби із бісеру (гердани) та опільську стародавню вишивку представляла у Польщі (2005р.), на обласному фестивалі “Карпатський вернісаж” (2008р.);

Катерина Андрусів – майстирня виробів із соломоплетіння, м’яких ляльок та герданів, учасниця обласних та міжнародних виставок декоративно-ужиткового мистецтва, Різдвяних дідухів та павуків, обласного фестивалю “Карпатський вернісаж” (2007-2008рр.), міжнародних фестивалів “Мистецтво соломоплетіння “Сніп” в м. Луцьк (серпень- 2010р.) та Польщі;

Оксана Белегай – майстриня виробів з бісероплетіння, учасниця обласних та Всеукраїнських виставок декоративно-ужиткового мистецтва, творчого звіту Івано-Франківської області в м.Києві (2009р.), Всеукраїнського фестивалю “Бісерункові вироби” м. Хмельницьк (2010р.).

На виставці були присутні: заступник голови Рогатинської РДА з питань туризму, начальник управління культури і туризму Рогатинської РДА, представник головного управління з питань туризму, зовнішніх зв’язків, євроінтеграції та інвестицій облдержадміністрації.

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА