друкувати


В Івано-Франківську пройшли урочистості з нагоди дня працівника освіти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-30 02:30:47

За старою традицією першу неділю жовтня в нашій країні відзначають як День працівника освіти. З даного приводу 29 вересня в приміщенні Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Івана Франка відбулось урочисте зібрання та святковий концерт.

Виступаючи на зібранні, начальник управління освіти та науки Івано-Франківського міськвиконкому Михайло Верес відзначив неоцінимий внесок вчителів обласного центру. «Педагогічний колектив міста, – зазначив він, – це досвідчені педагоги, які важко працюють і тому досягають високих результатів. Кожен вчитель, не зважаючи на політичну негоду за вікном, залишаються насамперед вчителем – сіячем доброго, вічного».

З його слів, на минулому тижні засідання виконкому Івано-Франківської міської ради затвердило мережу навчальних закладів міста. На сьогоднішній день в загальноосвітніх школах Івано-Франківська навчається 21150 дітей, близько 7400 дітей відвідують дошкільні виховні заклади, понад 10 тисяч учнів навчаються в позашкільних закладах освіти. Їх навчають 33385 вчителів, з яких кожен третій з вищою освітою, а кожен десятий має звання методиста. Про високу результативність їх роботи свідчить той факт, що на цьогорічному тестуванні в рамках зовнішнього незалежного оцінювання 4 учнів загальноосвітніх шкіл міста отримали 200 балів, а також численні перемоги івано-франківських школярів на обласних олімпіадах.

«Сьогодні міська влада, – продовжив пан Верес, – всі педагоги роблять все від них залежне, щоб реалізувати основну мету, яка стоїть перед всіма нами: дати дітям якісну освіту».

В святковому концерті для івано-франківських освітян взяли участь відомі на Прикарпатті виконавці та музичні колективи, зокрема з Центру дитячої творчості, а також закладів освіти міста.

Автор: Сергій БІЛИЙ