друкувати


На Коломийщині відбулося районне свято "Смерекова хата"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-27 04:15:05

У неділю, 26 вересня 2010 року, у селі Виноград Коломийського району відбулося дві події: відкриття історико-етнографічного музею Миколи Бакая і районне свято "Смерекова хата", присвячене пам’яті Миколи Бакая.

Свято, започатковане відділом культури і туризму Коломийської райдержадміністрації та Виноградською сільською радою у 2009 році з метою популяризації сучасної української естрадної пісні, народної пісні в сучасні обробці та авторської пісні, а також для виявлення обдарованої молоді, сприяння їй у розкритті творчих здібностей, допомога у реалізації творчого потенціалу в майбутньому, духовного збагачення та виховання національної гідності молодого покоління. Торік у конкурсній програмі взяло участь 4 дуети та 18 солістів з Коломийського району та міста Коломиї. Цьогоріч подяками та дипломами І-ІІ-ІІІ ступенів за участь у районному святі естрадної пісні "Смерекова хата" нагороджено старшу групу, середню та молодшу групи, гран-прі вручено Ліліану Григорак. з с.Замулинці.

Відкрив свято голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич. Слово мали Дмитро Неміш, Павло Дворський, представник управління культури облдержадміністрації Мирослава Цюцьмаць, голова журі Алла Кобилянська, представник управління культури облдержадміністрації яка, власне, вручила подяки та дипломи.

Чарівними піснями тішили мешканців та гостей Винограду заслужені артисти України Михайло Попелюк, Павло Дворський, Алла Кобилянська, гуморист Володимир Пушкар, Наталя Ковальова з Сопова, танцювальні колективи.

Чудова погода подарувала можливість організувати свято під відкритим небом. "Смерекова хата, батьківський поріг, смерекова хата на крутій горі…" – лине у височінь, віддзвонюючи променями сонця в небі. Впали в око діти, які, дружньо взявшись за руки, підтанцьовували під улюблені мелодії, які заспокоїли серце: пам’ять про неповторного композитора буде нетлінною.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА