друкувати


У Голоскові на Коломийщині перерізано стрічку в новому Будинку культури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-24 03:15:16

Здавалось, сама природа тішилась з того, що голосківська молодь відтепер матиме всі умови для якісного дозвілля: сонце майже по-літньому голубило всіх, хто зібрався до реконструйованого Будинку культури на урочистості з нагоди його відкриття.

Хлібом-сіллю зустрічали поважний гостей: голову Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича і голову районної ради Дмитра Неміша, заступника начальника контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області Богдана Грицака, отців Володимира Липчука та Василя Мельничука.

- Приємно бути сьогодні на такому святі, - мовив у вітальному слові Михайло Негрич. – Адже Будинок культури діє тут з 1958 року, тож давно потребував реконструкції. За першої каденції, на сході селян у вашому селі ми з головою обласної державної адміністрації Михайлом Вишиванюком обіцяли відремонтувати заклад культури. Нарешті, це сталося. Я особисто контролював хід робіт, тож якість гарантовано. Тепер діти, молодь активніше навертатимуться до культури, та й старшому поколінню сюди приємно зайти. В недалекому майбутньому на Голосків очікує амбулаторія, ремонт доріг. Очільник району подякував усім, хто брав активну участь у відновленні обличчя клубу: будівельникам, культпрацівникам, громаді села і вручив грамоти від районної влади директору фірми "Житлобуд" Василеві Соколюку, інженеру-будівельнику "Житлобуд" Володимирові Дячуку, сільському голові Ярославові Левицькому, підприємцю Ігореві Максим’юку, завідуючому клубом Мирославові Барабашу, завідуючій бібліотекою Людмилі Перегінець. Для поповнення фондів місцевої бібліотеки голова райдержадміністрації презентував книгу "Покуття" і комплект дитячої літератури.

Гість з області Богдан Грицак теж привітав громаду, наголосивши на тому, що завжди приємно переконуватись як крок за кроком кращими стають наші села, а сільський голова детальніше розповів про хід робіт на об’єкті, який був в аварійному стані. Спільними зусиллями тут виконано робіт на суму 131 тис.грн. Громада навіть не сподівалася на таку допомогу. В Будинку культури перекрито дах, влаштовано підвісні стелі, відмостки, замінено вікна, скрізь пофарбовано, сцена ошатно прибрана. Від імені громади Ярослав Левицький дякував за сприяння районній владі, односельцям і будівельникам.

Після урочистого перерізання стрічки при вході до приміщення священнослужителі освятили приміщення.

- Сьогодні ми відкриваємо Будинок нашої української християнської патріотичної культури, - звернувся до громади о.Василь. – Тут мають підтримуватись і зберігатись найкращі традиції нашого народу.

Вітаючи запрошених, о.Володимир підкреслив, що любов до України проявляється конкретними справами, а не гучними словами. І така любов починається зі щоденної праці: на власному подвір’ї, на вулиці, у селі. Тож про це треба пам’ятати усім, а ще – берегти те, що зроблено для блага усієї громади. Гості разом з голосківцями відвідали оновлений Будинок культури, захоплено оглядаючи приміщення. У просторій світлій залі відбувся схід селян і концерт.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА