друкувати


У Верховині відбувся фестиваль гуцульських троїстих музик

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-23 10:00:09

21 вересня в с-щі Верховина на Співочому полі пройшов ІІІ Регіональний фестиваль гуцульських троїстих музик ім. Могура.

Його учасників привітали заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Роман Струтинський, голови Верховинських районної державної адміністрації та районної ради Василь Гондурак і Ярослав Кікінчук.

Місцеві та запрошені творчі колективи представили свої виступи. Серед гостей фестивалю були фольклорно-музичний гурт «Рушничок» Надвірнянського району, «Троїста музика» з Путильщини, ансамбль троїстих музик «Серпанок» Коломийського району, оркестр народних інструментів із с. Космач, що на Косівщині. Аншлагом дня став виступ 12-ти солістів-інструменталістів з різних регіонів та 10-ти ансамблів троїстих музик Верховинського району, а також – новостворених ансамблів трембітарів та сопілкарів.

Конкурс оцінювало журі у складі заслужених працівників культури України Романа Кумлика та Дмитра Біланюка, директора обласного навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Василя Олексюка.

Під час фестивалю працювали творчі майстерні та виставки-продажі продукції майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Найширше були представлені вироби з дерева, кераміки, каменю, гуцульської вишивки.

Закінчився фестивальний день оголошенням переможців у різних номінаціях та їх нагородженням. Головний приз – скрипку – виграли гурт троїстих музик «Бай» з присілку Плай Верховинського району та соліст-інструменталіст Микола Шатрук.

Довідка: Організаторами фестивалю виступили: відділ культури і мистецтв Верховинської РДА, товариство «Гуцульщина», філія «Гуцульщина» ННДІ українознавства МОН України.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА