друкувати


У двох селах Коломийщини відкрито спортивні майданчики зі штучним покриттям

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-22 03:40:02

21 вересня у селах Турка та П'ядики Коломийського району відкрито спортивні майданчики зі штучним покриттям.

В урочистостях взяли участь начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Мирослав Карабін, голова обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос" Михайло Вінтоняк, керівництво районів та місцевих закладів освіти, депутати районних рад, громадськість.

Ініціатива створення майданчика в с. Турка належала АТЗТ "Степан Мельничук" (керівник Мирослав Червінський). Роботу розпочали у 2008 році. Грошову допомогу надав відділ освіти РДА, молодь та місцеві підприємці.

Будівництво міні-поля в с. П'ядики було розпочато у 2009 році з ініціативи сільської ради; було виділено коштів на суму 17 тис. грн.

Для громади П’ядиків цей день ознаменувався ще однією доброю подією: відбулося урочисте відкриття Молодіжного спортивного центру у приміщенні колишнього Будинку культури, яке перебувало на балансі П’ядицької дослідної станції і не функціонувало 15 років. Районна рада звернулася до Української академії аграрних наук з листом про безкоштовну передачу приміщення на баланс сільської ради, голова сільради поклопотав про передачу на баланс районній раді, яка підготувала проект у Київський фонд підтримки місцевого самоврядування (ФПМС). Проект було подано на конкурс і виграно грант. ФПМС виділив на реконструкцію 460,4 тисяч грн., з районного бюджету було виділено 113,06, з місцевого – 120 тис.грн. Реконструкцію було розпочато у 2008 році.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА