друкувати


Двоє прикарпатців вибороли золото на чемпіонаті України з боксу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-21 12:45:01

У Чернігові відбувся чемпіонат України з боксу серед фізкультурно-спортивного товариства "Україна". На турнір відправилися шестеро прикарпатських боксерів.

Двоє наших краян стали золотими медалістами. Про бої прикарпатців кореспондентові sport.if.ua розповів тренер Роман Федів.

Андрій Зевеняк у вазі до 81 кг став першим. У фіналі він не дочекався суперника , а загалом провів два бої.

"Сюрприз нам зробив Роман Кирста, — розповідає Роман Федів. — У вазі до 52 кг він виграв усі свої два бої. До слова, якби у цій категорії було вісім чоловік і Роман провів три поєдинки, він виконав би норматив майстра спорту".

Назар Калинюк та Алішер Абдукадиров виступали в одній ваговій категорії до 69 кг. За жеребом Назарові випало у першому бої зійтися з чемпіоном України, першим номером країни у цій категорії Дмитром Митрофановим з Чернігова. Хлопці вже зустрічалися цього року на зимовому чемпіонаті України в Сумах. Тоді переміг Митрофанов. Переміг він і цього разу. Як розповідає Роман Федів, Назара через травму руки довелося після другого раунду зняти з бою. Алішер Абдукадиров свій перший бій виграв і у другому зійшовся з тим же Митрофановим. Чернігівець, який нині готується до боксерського чемпіонату світу серед студентів, і тут вийшов переможцем. До слова, іванофранківські шанувальники боксу бачили Митрофанова минулого року. На Вічевому майдані він боксував на матчевій зустрічі Україна — Австралія.

Назар Боднарчук у 62 кг програв перший бій місцевому боксеру, який став тут чемпіоном. Іван Грушка перший бій виграв, а в другому поступився. Причиною стала травмована права рука, яку довелося берегти.

У кінці жовтня в Чернівцях відбудуться бої за боксерський Кубок України серед спортивних товариств. Як каже Роман Федів, Андрія Зевеняка та Романа Кирсту "на олівець" взяв головний тренер боксерської збірної ФСТ "Україна". Тож цілком можливо, що двоє наших чемпіони виступлять на цьому відповідальному турнірі.

Джерело: sport.if.ua