друкувати


Відбулось засідання районної міжвідомчої координаційно-методичної ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-18 11:00:58

Під головуванням керівника апарату Коломийської райдержадміністрації Лідії Потятинник відбулося засідання районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення за участю начальника міськрайонного управління юстиції Василя Дутчака, представників центру зайнятості, відділів з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, освіти, молоді і спорту, культури і туризму, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, редакції газети "Вільний голос".

Керівник апарату РДА Лідія Потятинник розповіла про основні положення виборчого законодавства Про стан здійснення право роз’яснювальної роботи через ЗМІ доповіла в.о.начальника відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату РДА Галина Дрібнюк. За 5 місяців 2010 року у газеті "Вільний голос" здійснено 72 виступи відповідних служб РДА, на офіційному ВЕБ-сйті РДА систематично поновлюються рубрики "Суспільство", "Спілкування", "Державна служба". На сторінках районної газети запроваджено і діють вкладки "Правнича сторінка", "Благовіст", "Академія Гіппократа", "Гаудеамус", які сприяють вирішенню юридичних питань, надання безкоштовних консультацій, а також поради законодавчого характеру.

На місцевому телебаченні відбулося 7 суспільно-політичних шоу "Коломия думає" за участю керівників району та відповідних служб, у прямому ефірі на місцевому телебаченні двічі відбулася зустріч голови РДА М.Негрича.

Про профілактику бездоглядності та безпритульності дітей доповіла начальник служби у справах дітей Марія Обушак. В районі діє координаційна рада служби дітей райдержадміністрації положення якої затверджено розпорядженням голови РДА від 18.09.2007 р. 13 липня 2010 року проведено засідання Координаційної ради служби у справах дітей райдержадміністрації, на якій обговорено стан дитячої злочинності в районі, шляхи подолання дитячої безпритульності та бездоглядності серед дітей, які проживають в районі, соціальний захист дітей, які проживають у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, працевлаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі випускників шкіл-інтернатів після досягнення ними 18-річного віку.

Спеціаліст І категорії міськрайонного управління юстиції Роман Якубів повідомив присутнім про те, що необхідно внести зміни до складу районної МКМР з правової освіти населення, адже є члени МКМР, які вибули зі складу, також необхідно залучити спеціалістів інших служб райдержадміністрації для масштабнішого охоплення населення району правороз’яснювальною роботою.

Доповнив доповідь директор Коломийського міськрайонного центру зайнятості Василь Глаголюк, який повідомив, що молоддю вважаються особи віком до 35 років. У центрі зайнятості станом на 2010 рік на обліку по безробіттю перебувало 1353 особи, працевлаштовано 569, на даний час перебуває 353. Неповнолітніх до 18 років перебувало двоє, яких на даний час працевлаштовано. Василь Глаголюк наголосив на тому, що спеціалісти центру зайнятості проводять щоденні семінари по безробіттю, у навчальних закладах для дітей організовуються лекції щодо обрання майбутньої професії. Протягом літа в ЛОК «Прикарпатські зорі» для відпочиваючих в таборі для дітей за сприяння центру зайнятості проводилися КВН та брейн-ринги. Директор центру зайнятості здивував присутніх тим, що центром в Гвіздецькій допоміжній школі-інтернат встановлено «Профорієнтаційний термінал» від якого в захваті школярі тому, що можуть дізнатися багато цікавого про різні професії, а також як в майбутньому працевлаштуватися. Члени засідання звернули уваги на технічні забезпечення в усіх навчальних закладах району.

Члени ради у відповідності з виконанням покладених на них обов’язків продовжуватимуть вивчати стан правового навчання і виховання громадян, документацією цих питань, брати участь у підготовці рекомендацій ради, сприяти їх реалізації та інформувати керівництво про стан правовиховної роботи серед населення.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА