друкувати


Все частіше прикордонниками приходиться зустрічатися з незаконними мігрантами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-16 12:30:44

Групу незаконних мігрантів з трьох мандрівників, затримано прикордонниками відділу прикордонної служби «Ужгород».

14 вересня під вечір, після спрацювання сигналізаційного комплексу, на місце спрацювання, виїхала адміністративно-оперативна група, яка під час проведення спеціальних заходів виявила пролаз в загороджувальному паркані та доріжку слідів на контрольно-слідовій смузі, в бік кордону. Під час пошуку порушників, за допомогою службового собаки «Бессі» в 50 метрах від лінії кордону, було виявлено та затримано 3 громадян Молдови в яких були відсутні документи, що засвідчують особу. Як пізніше зсувалося мандрівники віком 20-25 років під час затримання мали клаптик паперу з маршрутом руху, котрий отримали на Батьківщині. Враховуючи, що порушники кілька днів блукали в горах, скористатися так званою «мапою» не змогли.

Наразі затримані знаходяться у пункті тимчасового тримання Чопського прикордонного загону, до встановлення обставин правопорушення.

Окрім трьох мандрівників вчора дільничним інспектором відділу прикордонної служби «Новоселиця» спільно з співробітником МВС, в рамках проведення оперативно-профілактичних заходів «Мандрівник», на околиці населеного пункту Перечин затримано, ще одного громадянина Молдови, звісно ж без документів.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чопського прикордонного загону