друкувати


В Зарваниці відбудеться друге Всеукраїнське військове паломництва

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-16 09:45:33

Село Зарваниця Тернопільської області, яке віддавна славиться як загальноукраїнський та міжнародний центр паломництва вірних Української Греко-Католицької Церкви, на два дні 18-19 вересня «окупують» військові. Ні, на щастя, ні війна, ані стихійні лиха не стануть причиною напливу до вказаного населеного пункту українських військовиків. Справа в тому, що саме в ці дні тут відбуватиметься друге Всеукраїнське військове паломництво під гаслом «Бог і Україна».

Як повідомив начальник групи зв’язків з громадськістю і засобами масової інформації Західного оперативного командування Внутрішніх військ МВС Вадим Голуб, в прощі візьмуть участь близько тисячі військовослужбовців Збройних сил України, Внутрішніх військ, Державної прикордонної служби, співробітників міліції, а також представники військових ординаріатів Польщі та Німеччини.

В програмі прощі: молебень до Пресвятої Богородиці, божественні літургії, панахида за загиблими військовослужбовцям, покладання вінка до пам’ятника «Загиблим за Волю України», урочиста хода і посвячення хоругв на площі перед Собором.

На учасників паломництва також чекають виступи оркестрів Збройних сил та Внутрішніх військ, концертна програма та нічні чування навколо ватри.

Автор: Сергій БІЛИЙ