друкувати


В Україні знову дефіцит паспортних бланків – тепер українських

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-15 12:35:41

Через проблеми з фінансуванням українці не можуть отримати головний документ – немає бланків.

В Україні знову дефіцит паспортних бланків – тепер українських. Люди вже кілька тижнів ходять в ОВІР, але там лише розводять руками: мовляв, паспортів немає і незрозуміло, коли будуть. Кажуть, десь через два місяці.

«Я втратив паспорт, звернувся в ОВІР, щоб його відновити, здав потрібні документи, але там мені відповіли, що бланків немає і через черги новий зможуть видати не раніше листопада, – розповів донеччанин Олег. – Тепер доведеться переносити дату весілля». А киянці Ользі навіть порадили поки не подавати документи: «Мені сказали: все одно ще кілька місяців паспорт не дадуть».

У керівництві ОВІР розповіли, що проблема виникла через мізерне фінансування. Правда, дефіцит є не у всіх регіонах (наприклад, у Харківській та Дніпропетровській областях проблем немає за рахунок запасів), так і скоро ситуацію обіцяють нормалізувати. «Така проблема виникла вперше, – розповів начальник Управління ГІРФО у Києві Ігор Моренець. – Відвантаження обіцяють за тиждень. Як тільки бланки з’являться, заборгованість ліквідуємо за 2–3 дні. Видавати паспорти будуть в порядку черги».

«Між МВС і нашим поліграфкомбінатом зараз немає договору. Коли він і гроші з’являться, то ми почнемо друк бланків, – повідомив начальник відділу режимного поліграфкомбінату «Україна» Олександр Коломійчук (цей комбінат займається друком бланків паспортів, – ред.)».

За словами головного радника глави МВС Костянтина Стогнія, договір буде найближчим часом. «На бланки, які потрібно додрукувати, вже виділено 13 млн грн, за планами повинні зробити більше мільйона штук», – повідомила заступник начальника управління паспортної роботи МВС Алла Чередниченко. До речі, за даними консорціуму ЄДАПС, з бланками закордонних паспортів в країні зараз проблем немає, вони відвантажуються без перебоїв.

Джерело: «ЗІК»