друкувати


МОЗ України доручив перевірити харчоблоки всіх навчальних закладів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-15 09:04:08

Міністр охорони здоров'я України Зіновій Митник доручив Департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ у тижневий термін перевірити харчоблоки всіх навчальних закладів держави. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України.

"20 вересня головний державний санітарний лікар України (Сергій Риженко - ред.) буде звітувати за підсумками перевірок на нараді у міністра", - йдеться в прес-релізі.

Станом на 13 вересня 13 дітей з попереднім діагнозом "кишкова інфекція", які харчувалися у їдальні школи №12 в Євпаторії, перебувають у лікарні в стані середнього ступеня важкості, ще 54 дитини – перебувають у легкому стані.

"Причиною спалаху кишкової інфекції стало вживання в їжу м`ясної страви "макаронника", яка була виготовлена з порушенням технології приготування і терміну реалізації продукту на харчоблоці. Наразі діагноз хворих дітей уточнюється", - додається у повідомленні МОЗ.

Нагадаємо, 10-12 вересня були госпіталізовані 67 дітей, які отруїлися в школі №12 в Євпаторії.

Міліція порушила кримінальну справу за статтею "неналежне виконання обов`язків з охорони життя і здоров’я неповнолітніх".

Джерело: Освітній портал