друкувати


Чехія заборонила Google розміщувати фото вулиць на Street View

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-15 08:45:39

Влада Чехії заборонила компанії Google розвивати на території країни проект по створенню фотопанорам, які можна переглядати на популярному сервісі в Google Maps під назвою Streetview.

Як зокрема зазначила представник чеської організації з охорони персональних даних (UOOU) Хана Степанкова, відомство вдруге відмовило Google у видачі дозволу на зйомку зображень за допомогою спеціальних камер, оскільки в ході збору фотографій Google може порушити місцеве законодавство.

Однак, як з'ясувалося, Google як і раніше може використовувати для сервісу раніше зроблені знімки. Також не йдеться про повне закриття сервісу в Чехії.

Нагадаємо, що сервіс Street View надає користувачам картографічного сервісу Google Maps можливість подивитися фотографії вулиць міст, зроблені за допомогою камер Google. Цей сервіс став причиною великого скандалу, оскільки виявилося, що крім зображень, Google також складав карти Wi-Fi мереж. Виявилося, що в ході збору цієї інформації Google вдалося перехопити дані користувачів, які передавалися по незахищеним мережам.

Також зі скаргами про те, що камери Google зазіхають на особисте життя громадян, виступили жителі Японії, Греції, Великобританії, Німеччини та Іспанії.

Проте, у Google все ж таки сподіваються рано чи пізно добитися дозволу у чеської влади на розвиток свого проекту.

Джерело: ТСН.ua