друкувати


Про відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку та дня ветерана

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-14 11:15:04

На виконання окремого доручення Адміністрації Президента України та розпорядження голови облдержадміністрації "Про відзначення у 2010 році" Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана", з метою посилення уваги суспільства до потреб літніх людей, покращення соціальної підтримки ветеранів, пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич підписав відповідне розпорядження.

Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації належиться організувати до Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана "Дні відкритих дверей" у Ковалівському стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, за участю працівників місцевих органів виконавчої влади, депутатів районної ради, керівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності.

Передбачено провести обстеження матеріально-побутових умов проживання пенсіонерів, інвалідів та одиноких непрацездатних громадян для надання їм соціально-побутової допомоги вдома. У стаціонарному відділенні буде проведено концерт за участю учнів Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст. Підопічним відділення вручать подарунки, організують для них святковий обід.

Серед громадян похилого віку планується провести консультативно-роз’яснювальну роботу щодо їх пенсійного забезпечення і соціального захисту.

На відділ освіти райдержадміністрації покладено завдання провести у навчальних закладах району тематичні освітньо-виховні години з метою шанобливого і гуманного ставлення учнівської молоді до громадян похилого віку, ветеранів праці, залучення молоді до надання соціальних послуг одиноким непрацездатним громадянам.

Редакція газети "Вільний голос" та ТРК "НТК" забезпечать висвітлення заходів, проблем життєдіяльності громадян похилого віку та можливих шляхів їх розв’язання, питань діяльності державних органів щодо підвищення соціальної захищеності цієї категорії громадян.

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови райдержадміністрації Ольгу Герелюк.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА