друкувати


Влада взялася за село серйозно і надовго

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-13 12:45:33

Керівникам РДА доручено провести наради з участю сільських голів, представників районних центрів зайнятості й управлінь агропромислового розвитку щодо вдосконалення діяльності чинної сільськогосподарської кооперації в регіоні та пожвавити кооперативний рух на селі взагалі.

У жовтні на колегії ОДА узагальнять напрацьовані в районах пропозиції про створення сільгоспкооперативів і нових робочих місць у галицькій глибинці, а до 1 листопада на Прикарпатті доопрацюють проект програми підтримки розвитку сільськогосподарських кооперативів в області на період до 2015 року.

За словами заступника голови Івано-Франківської ОДА Василя Бруса, п’ятирічна програма підтримки в нашій області розвитку сільськогосподарських кооперативів, розроблена з ініціативи голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, передбачає розв’язання певною мірою двох основних проблем на селі — безробіття селян та реалізації вирощеної в особистих селянських і фермерських господарствах продукції без посередників-спекулянтів.

Обласному ж центрові зайнятості населення доручено скерувати на спеціалізовані курси осіб, котрі перебувають на обліку в цих установах і виявили бажання взяти участь в організації сільськогосподарської кооперації. Про боротьбу із сільським безробіттям сьогодні йтиметься і на засіданні колегії ОДА.

Джерело: Газета «Галичина»