друкувати


В Коломиї відбулася прес-конференція з питань захисту прав споживачів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-10 06:00:34

Сьогодні, 10 вересня 2010 року о 12.00 в залі засідань Коломийської міської ради відбулась прес-конференція з громадськими організаціями з питань захисту прав споживачів, підприємців і промисловців та місцевими ЗМІ з начальником управління у справах захисту прав споживачів у Івано-Франківській області, Ярославом Михайловичем Ходаном.

Ярослав Михайлович почав свій виступ з окреслення загальної схеми, по якій працює його служба, визначив, що пріоритетом в роботі для них перш за все є якість продукції, або послуг, що надаються споживачу. Відзначив, що дуже ретельно сам контролює роботу зі всіма скаргами, що надходять до них на адресу і, якщо потрібно, проводять перевірки підприємців та підприємств, на яких скаржилися. Дане управління наділене правами не лише контролювати якість продукції, а й притягувати до відповідальності та накладати штрафи за виробництво неякісної продукції, або за неякісне надання послуг. Цього буває небагато підкреслив керівник, бо наша економіка поки що розвивається і в піднятті якості зацікавлені самі ж підприємці, тому частіше покупцеві просто повертають гроші за неякісні товари чи послуги. Начальник управління порадив коломиянам вибирати певні товари чи послуги дуже уважно, тому що довести потім, що товар неякісний важче, ніж побачити це відразу.

Далі продовжили розмову у формі діалогу. Із залу лунали різні запитання проте найважливішими, мабуть, були питання на предмет якості медичного обслуговування та якості медичних препаратів. Ярослав Михайлович дав пояснення, що його служба не працює в даному напрямку, для цього є відповідна інспекція, тому що це більш вузький профіль роботи, для якого потрібні фахівці зі специфічною освітою (медики) і якщо людина закінчила економічний ВУЗ, її неможливо взяти на дану роботу, так як є багато тонкощів роботи саме у даному напрямку (взяття на аналіз певного препарату, його транспортування у відповідну лабораторію, визначення певних помилок лікаря чи обслуговуючого персоналу).

Також було озвучено питання на рахунок безбілетного проїзду в маршрутках міста. На дане питання відповіла начальник управління економіки Коломийської міської ради Ольга Гранда, пояснивши, що законом не вимагається «обілечувати» пасажирів в межах міста. Інша справа на приміських та міжміських маршрутах. Там квиток є обов’язковим. Також, в межах управління економіки працює відповідний спеціаліст з питань транспорту, який контролює надання послуг по перевезенню в межах міста.

Наостанок Ярослав Ходан подякував всім за увагу та сказав, що готовий відповісти на всі запитання по якості надання товарів та послуг за телефонами в Івано-Франківську 2-48-66 та 2-25-53.