друкувати


Виконувати легендарні патріотичні пісні найбільше люблять у Галичині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-09 07:00:36

Виконувати легендарні патріотичні пісні найбільше люблять у Галичині. Тому ми запрошуємо всіх разом заспівати найвідоміші з них у неділю, 12 вересня, у Шевченківському гаю у Львові. Тут відбудеться концерт Тараса Чубая з гуртом ”Плач Єремії” та Андрія Середи з групою ”Кому Вниз”. Також караоке патріотичної пісні,— розповідає Андрій Сидор.

Він організовує перший патріотичний фестиваль ”Лента за лентою”, за назвою пісні Чубая. Триватиме дійство з 14.00 до 21.00.

Під час заходу відбудеться реконструкція бою між НКВД та УПА. За сюжетом, енкаведисти приїжджають у село і катують селян. Тих визволяють упівці. У дійстві візьмуть участь до 100 акторів: 50 ”вояків” у формі тих часів та стільки ж ”селян”. Бій протягом години точитиметься на пагорбах гаю. Його доповнять справжні гармати, зброя, стрілянина.

— Із гостями ми закладемо перший камінь партизанської криївки у Музеї народної архітектури й побуту. Це хороша нагода зустрітися з друзями, поспівати українські пісні, відпочити і згадати історію. Хочемо зібрати всіх патріотів, — говорить Сидор.

Квитки на фестиваль за 25 грн продають у театральних касах, у машині-кіоску на просп. Свободи. Їх можна буде придбати і при вході до Шевченківського гаю у день фестивалю. При попередньому замовленні через сайт mobillet.com.ua коштуватимуть 20 грн.

Джерело: Gazeta.ua