друкувати


Роботи івано-франківських ковалів потрапили на постійну експозицію в Донецьку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-07 03:00:32

Роботи івано-франківських ковалів потрапили на постійну експозицію в Донецьку. Це авторські елементи, які прикрашають композицію «Круговерть козацьких міст».

Ковану карусель з такою назвою виготовили 24 майстри молота і наковальні з усіх країн світу півроку тому — на 8-му міжнародному форумі орнаментального ковальства «Свято ковалів». Копія монументальної композиції помандрувала на Схід країни — її замовили до Дня міста Донецька та професійного свята шахтарів.

А от оригінал Круговерті довершують на одному з місцевих підприємств. Однак де її встановлять, наразі невідомо. Окрім майдану Шептицького розглядають також варіант скверу на вулиці Низовій. До речі, у каруселей-близнючок, окрім декоративних елементів оздоби, є ще одна суттєва відмінність. На центральному стовбурі Івано-Франківської каруселі, пообіцяли місцеві умільці, красуватимуться 18 гербів міст, які входять до асоціації «Коло ковальських міст Європи». Цьогоріч до організації приєднався і обласний центр Прикарпаття. Саме сьогодні представник івано-франківських ковалів вперше приймає участь у засідання цієї асоціації в Нідерландах.

Джерело: Радіо «Західний полюс»