друкувати


Під Говерлою зламала ногу словацька туристка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-07 11:15:29

Дзвінок черговому Ворохтянського гірського пошуково-рятувального пункту, що пролунав о 20.30 годині не віщував рятувальникам нічого приємного. Адже в горах в цей час вже темніє та й погодні умови – висока вологість – не обіцяли веселої подорожі. Його колега – 24-річна дівчина із Братислави пошкодила ногу. Туристи були майже впевнені, що це перелом.

«Словаків всього було шість чоловік, – розповідає «Експресу» начальник Ворохтянського ГПРП Сергій Дячук, – Вони подорожували Чорногірським хребтом і між горами Брескул і Говерла – там є перемичка – дівчина отримала травму. Один із хлопців спустився наперед на базу «Заросляк» і зателефонував нам».

На порятунок мандрівників із Словаччини вирушила група з шести рятувальників. Зустрівшись з туристами в районі водоспаду на річці Прутець, вони надали постраждалій першу медичну допомогу і відтранспортували її на базу. В темності і мряці подорож була не з легких, тож в «Заросляк» група прибула лише в першій годині ночі.

«Ці туристи були слабенько підготовлені для таких переходів, – ділиться своїми враженнями пан Дячук, – спочатку намагались виглядати досвідченими, проте коли почалася паніка, навіть рюкзаки покидали».

Постраждалу було доправлено в Яремчанську міську клінічну лікарню де лікарі діагностували перелом гомілки.

Автор: Сергій БІЛИЙ