друкувати


Івано-франківці розганяли депресію обіймами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-06 02:30:52

«Обійми мене». З таким закликом прохолодного недільного дня близько двох десятків молодих хлопців та дівчат підходили до перехожих, яким трапилось прийти цього дня на Вічевий майдан Івано-Франківська, пропонуючи обійнятись.

Як виявилось, це активісти обласної структури громадської ініціативи «Оновлення країни» проводили флеш-моб, метою якого було розвіяти традиційну осінню депресію. «Осінь викликає депресію у людей, – прокоментував захід один з його організаторів заступник координатора ГІ «Оновлення країни» Олег Касіянчук, – Причина цьому: похмура погода, дощі, прохолода. Тому ми вирішили зробити флеш-моб обійми мене, щоб подарувати людям трохи тепла, щастя і щоб вони відчули себе жителями веселого і кольорового міста Івано-Франківська».

Варто відзначити, що такі дії молоді викликаючи у людей іноді здивування, іноді зацікавленість, а в більшості випадків – щиру усмішку, проте аж ніяк ні агресію, на яку можна було очікувати, зважаючи на загальну нервозність, яка панує в нашому суспільстві у світлі економічних та соціальних негараздів.

«Було супер, – поділилась своїми враженнями від проведеного заходу його активна учасниця Тетяна Сікірська, – найперше від того, що люди у нас в Івано-Франківську не є «відморожені», що навіть і дітки, і старі підходили, обнімалися, що було так дуже тепло – ніхто поганого не казав».

Подібна акція раніше вже проводилась на вулицях обласного центру, проте в планах організаторів зробити її періодичною.

Автор: Сергій БІЛИЙ