друкувати


У навчальних закладах Коломийщини залунали перші дзвоники

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-01 04:45:26

Цьогоріч за парти в Коломийському районі перший вересневий дзвоник покликав 11 тисяч 150 дітей, з них 1 тисячу 108 першокласників.

На щедро вмитих сонячним промінням Нижньовербізької і Спаської шкіл – гамір і сміх. Море різнобарвних осінніх квітів, білосніжних бантів і фартухів, веселих поглядів і хвилювань. У повітрі лине українська пісня про маму і любов до України. Це школа скликає до себе молодь – від молодших до найстарших. Охайно прибрана, заквітчана синьо-жовтими кульками, червонощокою калиною і вишиванками, мов рідна мати, чекає на своїх дітей для того, аби дати путівку у світ правди, світ краси і світла.

Навчальні заклади у Нижньому Вербіжі і Спасі – воістину зразкові в області. Адміністрація школи вітає почесних гостей - голову Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича, головного редактора газети "Вільний голос" Ольгу Гаврилюк, священиків УГКЦ та УПЦ КП, сільських голів Нижнього і Верхнього Вербіжа Марію Карпенюк і Віктора Андрійчука. Під бадьорі оплески присутніх до учнівської родини долучаються ті, котрі найдужче чекали на день знань – першокласники. Запрошених благословлять представники духовенства.

Михайло Негрич висловив щирі вітання з нагоди свята, з гордістю згадав про здобутки і успіхи учнів шкіл, побажав усім здоров’я, натхнення, миру та Божого благословення в усіх починаннях. До слова, у Спасі згодом буде відкрито дитячий садок, на території школи ведуться безперервні ремонтні роботи.

У Спаській школі вітали дітей й гості з області: методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Світлана Подолюк, яка, зокрема, побажала дітям натхнення й бажання вчитися, в.о. начальника матеріально-технічної групи відділу освіти Коломийської райдержадміністрації Олександр Будько, сільський голова Олександра Гоянюк.

У всіх навчальних закладах району у святі взяли участь працівники районної державної адміністрації, які, окрім привітань, передали вітання від голів районної державної адміністрації. Михайла Негрича і районної ради Дмитра Неміша.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА