друкувати


Богдан Федьків отримав звання «Заслужений журналіст України»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-01 11:00:23

Заступник голови Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів, депутат міської ради Богдан Федьків отримав звання «Заслужений журналіст України» за багаторічну працю на посаді головного редактора газети «Прикарпатська правда».

Цю посаду Богдан Федьків займав з 1991 року і до 2010, коли почав роботу в облдержадміністрації після президентських виборів.

На роботу в «Прикарпатську правду» прийшов 1989 року, після закінчення Львівського університету. До 1991 року газета було органом обкому компартії.

«Після ГКЧП у Львівській та Івано-Франківській областях ці газети позакривали. Мені вдалося відновити видання та зберегти колектив», — повідомив Богдан Федьків. За його словами, це було найбільшим здобутком «Прикарпатської правди», яка стала школою журналістики для багатьох прикарпатців.

«Тоді нам вдалося відвоювати свободу слова без патетики, хоча, за своє критичне ставлення до першої «демократичної» влади в області газета вимушена була друкуватись на румунському кордоні в Чернівецькій області. Обласна друкарня керувалась рішенням місцевої влади про заборону друкувати «Прикарпатську правду», — зазначив Федьків. За його словами, так видання виходило в світ кілька років поспіль, до першого приходу Михайла Вишиванюка на посаду голови облдержадміністрації.

Газета «Прикарпатська правда» заснована 1939 року. Торік вона відзначила своє 70-річчя. Нині в газеті працюють 9 людей.

Джерело: Газета «Репортер»