друкувати


М.Вишиванюк отримав Подяку від Державного Комітету телебачення та радіомовлення України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-31 12:15:55

Державний Комітет телебачення та радіомовлення України, який очолює Юрій Плаксюк, нагородив голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка Подякою "за організацію представлення колективної книжкової експозиції області на 6-ій Київській Міжнародній виставці–ярмарку".

Довідка. Виставка-ярмарок працювала 4 дні - до 21 серпня. Книжкову продукцію на ній презентували 169 суб'єктів видавничої справи, у тому числі 30 зарубіжних видавців з 10 країн світу: Росії, Білорусії, Болгарії, Ізраїлю, Республіки Корея, Республіки Куба, Німеччини, Польщі, Туреччини, Угорщини. Івано-Франківщину представили 10 видавництв. Вперше запроваджений цього року статус почесного гостя виставки отримала Російська Федерація.

Як підкреслив на церемонії відкриття виставки Юрій Плаксюк, вона відбулася завдяки підтримці Кабінету Міністрів, який повністю її профінансував і допоміг організувати. Він зачитав привітання учасникам книжкового форуму від Президента України Віктора Януковича. Глава держави висловив упевненість у тому, що наше книговидання матиме пріоритет у формуванні культурної політики України і займатиме важливе місце у задоволенні духовних потреб суспільства, а така виставкова акція зробить конструктивним професійний діалог між видавцями і читачами.

Анатолій Толстоухов у своєму виступі на церемонії від імені Прем'єр-міністра Миколи Азарова запевнив учасників виставки-ярмарку, що уряд і надалі створюватиме умови для успішної діяльності видавців, поліграфістів і книгорозповсюджувачів. "Я сподіваюся, що спільними зусиллями ми зробимо все для того, щоб книжка залишалася джерелом духовності і культури, а українська книга ставала і завжди була модною сучасною фішкою, як каже молодь", - побажав урядовець.

Керівник російської делегації заступник керівника Федерального агентства з друку та масових комунікацій Російської Федерації Володимир Григор'єв своєю чергою зазначив, що в Росії навчилися випускати багато книг - 120-130 тис. назв на рік, невелика частина з яких представлена на київській виставці-ярмарку. За його словами, з боку здається, що книговидавці у РФ не мають жодних проблем, хоча насправді їх теж багато. "Але сьогодні, почувши, по суті, присягу у вірності і любові до книги з боку президентської влади, Кабінету Міністрів і Верховної Ради, я можу тільки позаздрити книжковій індустрії України. Якщо ці обіцянки будуть втілені у податкові пільги та державну підтримку, то у вас усе буде гаразд", - вважає Володимир Григор'єв.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА