друкувати


Молодіжні громадські організації виступають з ініціативою заборонити продаж алкоголю в нічний час

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-31 11:30:26

31 серпня 2010р. о 15.00 в обласній бібліотеці для юнацтва (вул. Незалежності, 12) відбудеться прес-конференція для Прикарпатських ЗМІ. ЇЇ основною метою буде привернення уваги громадськості до проблеми доступності алкогольної та тютюнової продукції для молоді та недотримання громадянами та підприємцями Законів України які регулюють це питання.

Про мету прес-конференції розповів представник МГО Ярослав Дубас: «Ми, представники молодіжних громадських організацій, стурбовані недотриманням Закону України № 1824-17 від 21.01.2010 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв" на теренах Прикарпаття.

Наголошуємо, що в містах та районах області повсякчас можна зустріти людей, які відкрито споживають алкогольні напої та палять у громадських місцях. Значна частина з них – неповнолітні.

Такі дії є порушенням вищезгаданого закону, а також порушують права громадян на відпочинок та чисте довкілля і роблять наш край туристично непривабливим, демонструють низький рівень моралі і культури.

Також систематично порушується законодавство суб’єктами, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами і продають їх дітям. Особливо часто це відбувається в нічний час.

Тому МГО виступили із зверненням до міської влади з проханням заборонити продаж пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торгівельній мережі міста з 22-00 години вечора до 8-00 години ранку. Також на підтримку звернення 29, 30, 31 серпня було проведено збір підписів мешканців міста.

Окрема подяка інтернет-телебаченню Івано-Франківська «Народне ОКО» за інформаційну підтримку та організацію на Вічевому Майдані вуличного бліц-голосування на цю тему.

Лінк на відеозвіт: http://oko.if.ua/2010/08/31/23319/

Контакти: Ярослав Дубас, (063) 722- 56-33