друкувати


В Івано-Франківську відзначили День Війcьково-повітряних сил України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-28 08:00:16

Своє професійне свято відзначають сьогодні військові авіатори України.

З нагоди Дня повітряних сил на Івано-Франківському летовищі відбулися урочисті заходи. Перед вишикуваними парадними коробками 114-ї Таллінської бригади тактичної авіації та 197-ї авіаційної бази виступили заступник командувача Повітряного командування «Захід» Олександр Кухаренко, командири обох частин, заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плав’юк, заступник Івано-Франківського міського голови Ярослав Яцишин та керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис, представники регіональних структур політичних партій «Наша Україна» та «Сильна Україна», ветерани військової авіації, колеги з батальйону внутрішніх військ МВС. Багато теплих слів було сказано ними на адресу військовослужбовців. Зокрема, відзначалось, що, не зважаючи на всі негаразди і проблеми, Повітряні сили нашої держави непорушно стоять на захисті кордонів нашої Вітчизни.

«Основне наше завдання, - зазначив Коломия ВЕБ Порталу О.Кухаренко, - це захист кордонів нашої держави, і з цим завданням ми справляємось… Сьогодні ми літаємо. І це головне, для чого існує бригада. Хочеться більше польотів, більше пального. У нас є надія, що все це буде. Ситуація потроху покращується. У нас стає більше літаків, є можливість більше літати».

Зі слів командира 197-ї авіабази Сергія Куляса, особовий склад його частини щоденно працює над підтриманням бойової готовності своїх підрозділів, удосконаленням знань та навичок. Це дозволяє поступово долати ті проблеми, які сьогодні стоять на заваді нормальному функціонуванню та розвитку оборонної сфери в Україні: недостатнє фінансування, несвоєчасне забезпечення в матеріально-технічному плані. «Користуємось тим, що є, - говорить пан Куляс і намагаємось створити якісь резерви».

З нагоди свята багато військовослужбовців Івано-Франківського авіаційного гарнізону були нагороджені грамотами, подяками та грошовими преміями від імені Обласної державної адміністрації, міського виконавчого комітету, командування Повітряного командування «Захід» та військових частин. Окремим з них були присвоєні чергові військові звання.

По завершенню урочистостей для особового складу 114-ї авіабригади та 197-ї авіабази відбувся святковий концерт за участю артистів Центрального народного дому обласного центру.

Автор: Сергій БІЛИЙ