друкувати


У Великій Кам’янці на Коломийщині відбулася розширена зустріч керівництва області й району

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-27 05:30:17

До складу Великокам’янської сільської ради входять села Велика Кам’янка і Фатовець. Кількість дворів складає 772, з них село Велика Кам’янка 642, Фатовець – 130. Є в селі 11 підприємств сільськогосподарського виробництва, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, амбулаторія, ФАП, аптека, клуб, дві бібліотеки.

Велика Кам’янка, що на Коломийщині – село перспективне. Люди тут привітні, щирі душею й пунктуальні, люблять чистоту й охайність, шанують старших, дбають про дітей, а по релігійних святах відвідують Божий дім.


26 серпня 2010 року згідно з у Великій Кам’янці відбулася розширена зустріч керівництва області й району з жителями села, в якій взяли участь працівники усіх структурних підрозділів райдержадміністрації. Рівно в призначений час на керівництво району й області очікувала велика кількість людей.

На сьогодні в селі виникла нагальна проблема з очисними спорудами, будівництвом каналізаційних мереж та водопроводу в обох селах. Очисні споруди побудовано ще 1988 року, в даний час не функціонують. Турбує мешканців села і завершення ремонтно-будівельних робіт сільської амбулаторії, утилізація сміття, освітлення вулиць, капітальний ремонт доріг. Необхідно також розширити дитячий садок "Берізка".

На всі запитання голова райдержадміністрації Михайло Негрич дав вичерпні відповіді. Оскільки на заході була присутня начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Любов Костів, то на місці вирішилось багато питань, пов’язаних з фінансами. Місцевий священик схвильований ремонтом церкви. В село постачають привозну воду.

Зустріч відбувалася у бадьорому темпі. Завдячуючи активності великокам’янців, вдалося вирішити чимало проблемних питань. Місцевий священик схвильований ремонтом церкви. В село постачають привозну воду. Отже, на сходах вирішено затвердити програму соціально-економічного розвитку сільської ради до 2020 року; у 2011 році виготовити проектно-кошторисну документацію для будівництва очисних споруд; у 2012 році – зробити ремонт клубу та повне освітлення села. А стосовно води, то, як зауважила Любов Костів, в області діє Програма "Питна вода", згідно з якою в найкоротший термін село буде забезпечено якісним водопостачанням. Домовлено також придбати для школи шкільний автобус, укласти договори з фірмою "АВЕ-Коломия" для утилізації сміття, а навесні зробити ремонт доріг.

Зустріч пройшла в офіційній, але теплій обстановці. Великокам’янці дякували владі за візит, покидаючи зал з великою надію в очах.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА