друкувати


На серпневій конференції освітян Коломийщини обговорено перспективні питання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-27 04:30:48

26 серпня 2010 року відбулась серпнева конференція освітян Коломийського району за участю директорів шкіл, їхніх заступників, керівників дошкільних, позашкільних закладів, голів шкільних рад, профспілкових комітетів та вчителів.

Учасники заходу вшанували пам’ять громадських політичних діячів, поклавши до підніжжя пам’ятників Тарасові Шевченку, Степанові Бандері, Іванові Франку корзини з квітами.

В роботі конференції взяли участь голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, його заступник Леся Білищак, голова районної ради Дмитро Неміш, голова профспілки освітян району Олена Бакай.

Голова райдержадміністрації Михайло Негрич високо оцінив працю освітян, назвав низку шкіл району, яких позитивно відзначено під час об’їзду . Серед них заслуговують звання зразкового навчальні заклади, до речі, найпоказовіші в області в с.Спас і Нижній Вербіж.

Обговорено підсумки перспектив та розвиток освіти району, а також затверджено склад колегії відділу освіти. З доповіддю виступив в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації Мирослав Бодейчук, який проінформував про обсяг виконаних будівельних робіт, зокрема проведення капітальних ремонтів навчальних закладів відділу освіти. Замінено віконні та дверні блоки на теплозберігаючі металопластикові загальною площею 730 кв.м.

Йшлося також про здобутки освіти району, окреслено основні проблеми. В обговоренні доповіді взяли участь керівники та вчителі шкіл, а директор Турківської ЗОШ Світлана Вихристюк запропонувала створити Асоціацію дитячих організацій та районну школу лідерів учнівського самоврядування, яка уже не перший рік успішно працює при Турківській школі, звісно, за підтримки районної влади. Пропозицію Світлани Вихристюк взято до уваги керівництвом району для подальшого вивчення і удосконалення. Висловлювали свої думки й пропозиції директори інших шкіл.

Мирослав Бодейчук запевнив, що пропозиції будуть враховані, а щодо мережі Інтернет, то всі навчальні заклади району будуть підключені уже до першого жовтня.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА