друкувати


У райцентрі Долина на Прикарпатті відкрили книгу рекордів міста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-25 05:15:03

У райцентрі Долина на Прикарпатті відкрили книгу рекордів міста.Перших рекордсменів обирали у трьох номінаціях – удар головою футбольного м’яча на дальність, кидання курячих яєць на дальність і точність (парний розряд), кидання на дальність м’ячика для настільного тенісу.

Як повідомляють «Паралелі», найбільше учасників змагалися у киданні сирих яєць. Наймолодшому учасникові було 11 років, найстаршому – 30. 20 пар потовкли 59 яєць. Перемогли брати із села Княжолуки Долинського району – 14-річний Іван Колпаков та 13-річний Степан Коваль. Іван зумів упіймати яйце, кинуте у нього Степаном з відстані 18 м 10 см. Їхнє яйце залишилось цілим. Хлопців нагородили катанням на повітряній кулі.

Рекордсменом Долини з метання тенісного м’ячика став 18-річний Мар’ян Бояник з результатом 16 м 20 см. 22-річний Ярослав Димид встановив рекорд міста з удару головою м’яча, який відлетів на відстань 11 м 20 см.

«Є книга рекордів Гіннеса, книга рекордів України, а ми захотіли зробити власну, – повідомив Микола Проців, прес-секретар міської ради. – Сьогоднішні рекорди у киданні яєць, метанні тенісного м’ячика та ударах м’яча головою будуть першими у книзі рекордів Долини», – зауважив чиновник.

Джерело: «ЗІК»