друкувати


Прикордонники завадили спробі незаконного ввезення в Україну набоїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-25 02:00:02

На українсько-угорському кордоні, в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Тиса» персоналом відділу прикордонної служби «Тиса» Чопського прикордонного загону спільно з співробітниками митниці завадили спробі незаконного ввезення в Україну набоїв.

23 серпня близько 08.00 години ранку до пункту пропуску «Тиса» прибув мікроавтобус марки «Мерседес», який прямував на в’їзд в Україну. Транспортним засобом керував громадянин України 1970 року народження.

Для проходження оформлення даний громадянин обрав смугу спрощеного контролю «зелений коридор», по якій і прибув до лінії паспортного контролю. Виходячи з аналізу та оцінки ризиків прикордонниками прийнято рішення про виведення даного автомобіля з «зеленого коридору» та проведення огляду транспортного засобу.

В результаті огляду спільно прикордонно-митною оглядовою групою виявлено рюкзак чорного кольору в якому знаходилися підзорна труба марки «Jiehe», оптичний приціл «Simmons», 11 бойових патронів до рушниці, 19 бойових набоїв споряджених у двох обоймах до пістолета, 8 патронів до кулемета різного калібрів (в не бойовому стані), 40 патронів до малокаліберної зброї та 18 коробок , що містили 1700 шт. капсулів до гільз. Окрім цього охоронцями кордону виявлено під заднім рядом сидінь салону мікроавтобуса виявлено дві метальні зірки «Сюрікен», що знаходились у футлярі чорного кольору.

Після оформлення відповідних документів даний арсенал та мікроавтобус було вилучено.

Сергій БРОВКО, старший лейтенант, начальник прес-служби – прес-секретар начальника загону