друкувати


У суді вібувся попередній розгляд справи щодо нападу на редактора газети «Коломийський вісник»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-17 03:15:23

У п’ятницю в Коломийському міськрайонному суді відбувся попередній розгляд справи щодо нападу на редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем’яніва.

Це такий процедурний момент, де суддя з’ясовує в учасників процесу, наскільки справа готова до того, аби почати судове слідство щодо неї, чи немає якихось застережень, клопотань, які треба вирішити до першого дня засідання. Вони, до речі, знайшлися як у потерпілого, так і підсудних. Один із них, наприклад, просив у судді, щоби той допоміг йому зустрітися зі своїм адвокатом ще до початку процесу.

Головуючий пояснив, що це не входить до його компетенції. Щодо інших потерпілих, то Василь Дем’янів звернувся з клопотанням повернути справу на додаткове розслідування. На його думку, не опрацьовано всі версії нападу на нього, не встановлено предмет, яким йому завдали дуже серйозних травм. І справді, коли дивишся на підсудних, то аж ніяк не повіриш, що ці худорляві, далеко не геркулесовської статури особи, не маючи в руках якогось важкого предмета — обрізка арматури чи металевої труби, могли пробити голову та поламати ногу потерпілому.

Щоправда, суддя відхилив клопотання журналіста, погодившись із думкою прокурора, що ці речі можна з’ясувати і під час розгляду справи в судовому порядку. Хіба би виникли такі моменти, встановити істину щодо яких у залі суду було б неможливо. Потерпілий погодився з такою позицією.

Зауважимо, що він не один потерпів від рук цих молодиків. Його кривдники — ще доволі молоді люди, проте один уже був тричі судимий, побував за ґратами і другий фігурант.

«Знаєш, я вже практично не відчуваю якогось великого гніву на них. Радше, їх просто шкода, що так занапастили власне життя і роблять зло іншим, — сказав Василь Дем’янів, коли ми вийшли з приміщення суду. Журналіст досі може ходити, лише спираючись на коштур, і то на невеличку відстань.

Ну а конкретно його справу почнуть розглядати 27 серпня. Того дня мав би бути оголошений обвинувальний висновок та, можливо, розпочнеться допит підсудних.

Автор: Ігор НИКОРОВИЧ
Джерело: Газета «Галичина»