друкувати


Корумпований чиновник військкомату оцінив конституційний обов’язок у 400 доларів США

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-13 06:00:54

Військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону порушила вчора кримінальну справу стосовно заступника військового комісара одного з об’єднаних районних військкоматів області.

Як повідомили в СЗГ УМВС в Івано-Франківській області майор-військкоматник, який в силу своїх посадових обов’язків відповідав за призов новобранців до війська, зацікавив одразу два підрозділи Прикарпатської міліції як особа, що обґрунтовано підозрювалась у хабарництві як мінімум по двох різних епізодах. Так, за оперативними даними співробітників УБОЗу, військовик вимагав гроші в сумі 2 тисячі доларів США за звільнення від призову на дійсну військову службу двох осіб і видачу їм військових квитків. В другому випадку нечистий на руку майор вимагав 400 доларів США за вчинення тих же дій в інтересах вже однієї особи. Даний факт було задокументовано співробітниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС.

В першому випадку зловмисник в погонах отримав всю суму сповна, в другому – лише 500 гривень завдатку. Втім, скористатись з нажитих за рахунок невиконаного конституційного обов’язку грошей йому скоріш за все так і не вдасться. Відповідно до частини 2 статті 368 Кримінального кодексу України його очікує карається позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Автор: Сергій БІЛИЙ