друкувати


З 18 до 23 серпня у Івано-Франківську відбудеться фестиваль PORTO FRANKO

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-13 11:15:04

З 18 до 23 серпня у центрі Івано-Франківська близько сотні митців з Польщі, Німеччини, Ірану, Франції та України візьмуть участь у міжнародному мистецькому проекті – фестивалі PORTO FRANKO.

Про це повідомили ЗІКу 12 серпня організатори.

Щодня кожна країна-учасниця фестивалю представлятиме свою літературу, музику, візуальне мистецтво, фото, живопис, кіно, національну кухню.

Відкриття «Вільного мистецького порту Франківськ» почнеться урочистим парадом.

Маршрут учасників пролягатиме історичною частиною міста – вулицею Незалежності, площею Ринок. Сценами, декораціями, галереями та кінозалами стануть площі та парки, провулки та внутрішні двори, дахи та балкони. На Гранд-сцені відбудуться симфонічний концерт, виступ групи «Брати Блюзу» та Ренс Ньюленд (Австрія).

Закриття фестивалю відбудеться 23 серпня на схилі гори Петрос (Карпати), де проходитиме музично-літературний діалог віолончеліста Домініка де Війєнкура (Франція) з письменником Тарасом Прохаськом (Україна). Поєднання сюїт Баха та сучасної української прози продемонструє симбіоз музики та історії, бароко та еклектики, храмів «Порту Франківськ» на хвилях «моря Карпатських гір».