друкувати


Працівники прикарпатської міліції виявляють фальсифіковані алкогольні напої

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-12 12:45:23

Зважаючи на актуальність проблеми протидії торгівлі незаконно виготовленими горілчаними виробами, що становлять небезпеку для життя і здоров’я людини при їх вживанні, працівники прикарпатської міліції активізували оперативно-профілактичні заходи щодо виявлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до продукування фальсифікованої горілчаної продукції.

Як результат, вже цьогоріч співробітники підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області задокументували 59 злочинів, пов’язаних з незаконним виготовленням алкогольних напоїв та їх збутом, що в півтора раза більше, аніж торік. Утім, це не є приводом до зменшення темпу роботи в цьому напрямку, відтак міліціонери Івано-Франківщини продовжують виявляти та припиняти роботу нових підпільних “гуралень”.

Приміром, два таких факти зафіксовано протягом минулої доби. Зокрема, працівники косівської міліції викрили у незаконному зберіганні та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв 40-річну місцеву мешканку. Під час огляду її помешкання правоохоронці вилучили 37 півлітрових пляшок з підробленим алкоголем та фальшивими марками акцизного збору. Зразки фальсифікату доправлено на екпертизу, водночас з’ясовується походження спиртовмісної рідини та підроблених акцизних марок.

Ще одну підпільну “крамницю”, у якій торгували виготовленою у домашніх умовах горілкою, викрито в Надвірнянському районі. Як виявилося, фальсифікат за ціною 12 гривень за півлітра напою пропонувала потенційним споживачам 31-річна жителька одного з сіл. У її господарстві правоохоронці вилучили 15 літрів прозорої рідини із характерним запахом спирту.

Наразі щодо викритих у незаконній діяльності осіб вирішується питання про їх відповідальність за реалізацію спиртних напоїв невідомого походження.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області