друкувати


Правоохоронці не дозволили "роздерибанити" 12 гектарів сільської землі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-11 12:30:45

9 серпня за матеріалами працівників підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом безпідставного відведення земельної ділянки площею майже 12 гектарів і безоплатної передачі землі у власність сімом громадянам.

Так, прикарпатські правоохоронці встановили, що ще у 2006 році службові особи сільської ради у Богородчанському районі Івано-Франківщини, зловживаючи службовим становищем, підписали та скріпили печаткою сільради неіснуюче рішення сесії. Таким чином, фіктивний папір набув статусу офіційного документа, згідно з яким семеро громадян згодом стали власниками земельних ділянок без офіційного рішення сесії сільради.

За фактами зловживання службовим становищем і службового підроблення, що спричинили тяжкі наслідки, порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України. Згідно із звітом про експертну грошову оцінку земельних ділянок на території даного села, встановлено, що внаслідок злочинних дій службових осіб сільської ради громадським інтересам завдано збитків на суму 1 мільйон 183 тисячі гривень.

Джерело: Газета «Репортер»