друкувати


"Таких дурних жартів у нас вже не було років зо два"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-10 02:45:50

Таких дурних жартів у нас вже не було років зо два, як пригадує перший заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА Микола Паламарчук.

І йдеться про чергове «замінування» залізничного вокзалу в Івано-Франківську. Поки що невідома особа у неділю близько 12 години ночі зателефонувала до міліції з цією «новиною». Зловмисник сказав лише одне речення та одразу кинув слухавку. Хоча, наскільки нам стало відомо, право­охоронцям вдалося «вирахувати» таксофон, з якого було зроблено дзвінок.

На місце події одразу спрямували відповідні служби: міліцію, СБУ, пожежників, медиків тощо. Скажімо, прибули два міліцейські кінологи з лабрадором Бетсі та вівчаркою Луїсом, які спеціально підготовлені для пошуку вибухівки. Понад годину близько ста осіб було задіяно в цій надзвичайній ситуації. З огляду на пізній час у приміщенні було мало людей — 68 пасажирів та працівників установи. Їх евакуація відбулася без паніки, рух потягів також не припинявся. Врешті-решт, коли пересвідчились, що ніякої вибухівки немає, о пів на другу ночі всім дозволили повернутись у приміщення вокзалу.

— Такі речі не повинні минати безкарно, враховуючи те, скільки людських зусиль, нервів, пального і таке інше було витрачено на те, щоби переконатися, що йдеться про дурний жарт, — каже Микола Паламарчук.

Як зауважив своєю чергою, начальник ЦГЗ УМВС в області Василь Гультайчук, за це передбачено кримінальну відповідальність за ст. 383 ККУ — завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, яка передбачає до двох років позбавлення волі.

До речі, свого часу нашим правоохоронцям вдалося затримати одного з таких «жартунів». Враховуючи те, що це був неповнолітній, за грати його кидати не стали. Проте батькам зловмисника довелося, за рішенням суду, заплатити 18 тисяч гривень у вигляді компенсації відповідним службам за виїзд на неправдивий виклик.

Автор: Ярема СРІБНАК
Джерело: Газета «Галичина»