друкувати


Куратори уряду відвідали Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-10 12:00:01

Івано-Франківщину відвідала офіційна делегація Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва на чолі з заступником голови Держкомпідприємництва Орестом Сохаром. Її метою було вивчити проблеми підприємців і підготувати відповідний протокол для уряду, в якому враховувались би всі зауваження. Крім того, Держкомпідприємництво є куратором нашої області від уряду.

Першого дня гості працювали в Богородчанах і мали зустріч з головою Надвірнянської райдержадміністрації, а другого – завітали до Коломиї. У залі засідань міської ради директор департаменту дозвільної системи Держкомпідприємництва Олександр Андрєєв, головний спеціаліст відділу аналітико-організаційної роботи департаменту Олександр Плесецький, начальник Івано-Франківського представництва Держкомпідприємництва Геннадій Говорков (керівник делегації того дня здійснював прийом громадян в обласному центрі), їхні колеги з Миколаєва, за участю заступника голови Коломийської районної державної адміністрації Ольги Герелюк, міського голови Юрія Овчаренка і його заступника Володимира Тарновецького, мали зустріч із підприємцями Коломийщини. Обговорювали державну регуляторну політику в господарській діяльності, Закони України про державну реєстрацію, юридичних і фізичних осіб, дозвільну систему та ліцензування окремих видів господарської діяльності, створення галузевих рад.

Щодо останніх, то вони мають стати результатом співпраці органів місцевого самоврядування з підприємцями і передбачають роботу підприємців на місцях з органами влади задля створення сприятливих умов для розвитку тих чи інших галузей. Зокрема, створені при райдержадміністраціях місцеві галузеві ради делегуватимуть свої представників у регіональні при облдержадміністраціях, а ті, в свою чергу, в громадські ради при центральних органах влади. В Україні вже створено 1161 галузеву раду. Здебільшого, торгівлі, ринків, сільського господарства, агропромислового комплексу, транспорту, зв’язку, промисловості, будівництва.

Протягом місяця уряд повинен затвердити список видів господарської діяльності, які передбачають обов’язкове ліцензування, інші види діяльності, згідно з нещодавно опублікованим законом, можна буде лише декларувати. Удвічі зменшиться кількість контролюючих органів, яких у нас чи не найбільше в Європі (79), а, отже, зменшиться і кількість перевірок, що мало би також сприяти розвою підприємництва.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА